Ajatus lähdöstä

Jo muutaman vuoden olemme halunneet lähteä ulkomaille ja lopultakin saimme siihen mahdollisuuden.

Perheeseemme kuuluu minun lisäkseni isi ja kaksi kouluikäistä poikaa. Toinen pojistamme on ollut kotikoulussa jo kolmen vuoden ajan (minä itse opetan poikaa). Nyt myös puolisoni työtilanteen vuoksi meille mahdollistui konkreettisesti ulkomaille lähteminen, joten tartuimme tilanteeseen empimättä.

Ensin piti vähän itse sopeutua ajatukseen ja miettiä mitä kaikkea tämä muutos eteemme tuo. Suurimmat haasteet koimme olevan toisen pojan koulunkäynnin ja kotikoulussa olevan pojan terveydentilan, sillä hänellä on sydänvika, 1-tyypin diabetes ja kuulovamma. Mikään näistä ei tietenkään ole este, mutta vaatii perusteellisempaa selvittelyä ja järjestelyjä.

Oman (hyvin lyhyen) prosessoinnin jälkeen kerroimme ajatuksesta pojille. Toinen oli heti lähdössä ja toinen vaati hieman pidemmän ajan lämpenemiseen :)
Mutta kaikki tämä alustava totuttelu/suunnittelu vei aikaa vain parisen viikkoa, minkä jälkeen lähteminen olikin jo 100% varmaa.

Aloitan tämän blogin, koska olemme huomanneet, että täysin ummikkona ulkomaille lähteminen nostaa esiin lukemattoman määrän kysymyksiä, joista osa on varmasti vaikeita ja aiheellisia, mutta osa myös niin yksinkertaisen pieniä, ettei edes tiedä, mistä lähtisi kyselemään. Tässä blogissa siis seurataan meidän matkamme suunnitteluun liittyviä asioita ja myöhemmin myös itse matkan vaiheita. Syyskuussa olemme siis muilla mailla.

Tervetuloa mukaamme ihmettelemään, että mitä ihmettä me oikein ihmettelemme ;)



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit