Autolla Euroopan halki

Muuttoon liittyvät asumiskuviot on olleet varmaan hankalimmat tähän mennessä hoidettavista asioista. Kovin vaikea on täältä Suomesta käsin tietää mikä on sopiva paikka ympäristön, naapuruston, välimatkojen, rauhallisuuden yms. seikkojen osalta ja näiden lisäksi vielä voiko välittäjään luottaa (yksi välittäjäehdokas putosikin matkan varrella tämän vuoksi pois).

Nyt ollaan kuitenkin saatu varattua asunto Espanjasta. Varaus on tehty ajalle 1.11.2017-31.3.2018. Lähdemme reissuun jo syyskuun alussa, mutta olemme päättäneet lähteä matkalle omalla autolla, joten siksi Espanjan varaus on vasta marraskuusta eteenpäin. Ensimmäinen isompi pysähdys on Kroatiassa, missä olisi tarkoitus olla kuukauden verran. Ennen sitä on muutama yhden yön pysähdys matkalla. Kroatian jälkeen mennään Italian kautta pariksi viikoksi Maltalle, sillä olemme jo viime vuoden puolella varanneet sinne lomamatkan. Silloin emme vielä tienneet tästä vuoden reissusta, mutta käytetään tuokin varaus, vaikka pieni sivuloikka siitä tuleekin. Maltan jälkeen matka jatkuu kohti Espanjan Fuengirolaa ja taas siinä matkalla muutama lyhyempi pysähdys.

Noita pienempiä pysähdyksiä emme ole vielä varanneet, sillä niitä majoituksia tuntuu riittävän, eikä aikataulu niiltä osin ole kovin tarkka. Kroatiassa oleva kuukauden pätkä olisi tarkoitus varata tässä lähipäivinä, sillä kuukauden mittaisia majoituksia ei ihan niin paljon ole tarjolla (jos haluaa pitää jonkinlaista tasoa majoituksessa). Tämä on kuitenkin vasta alustava suunnitelma ja matkareitti saattaa hyvinkin muuttua. Sen puolesta emme ota stressiä ja mennään fiiliksen mukaan.

Jos kaikki menee näiden suunnitelmien mukaan, niin uusia maita tulee tuossa matkalla nähtyä peräti 12! Siinä on sitten ihmeteltävää ja ihasteltavaa💖

Ajokilometrejä Espanjan suuntaan tulee googlemapsin mukaan noin 5500 ja sen lisäksi vähän laivaa ja lentokonetta mukaan, niin johan siinä on reissaamista.
Tämä reissaaminen on tietysti opiskelun kannalta vähän hankalampaa, mutta onneksi kotikoulusta on kokemusta jo kolmen vuoden ajalta ja uskon sen auttavan meitä opiskeluiden suunnittelussa.


Mitä tapahtuu huhtikuussa 2018, on vielä täysin auki. Jos mahdollista, tulemme takaisin kotiin hieman eri reittiä ja näemme lisää uusia maita. Matkalla tulee taas olemaan varmaan yksi pidempi pysähdys yhdessä maassa ja loppureitti sitten lyhyemmillä pysähdyksillä. Ajokilometrit ei varmaan kovin paljon menomatkasta heitä, vaikka reitti vähän muuttuisikin. Mutta mitäpä sitä vielä sen enempiä puimaan 😉

Kommentit

  1. Mulla on ystäviä sekä Kroatiassa että Fuengirolassa. Heiltä voi saada apua ainakin kieli- ja muissa käytännön jutuissa. Samoin jos Unkariin poikkeatte, niin olisi kontakteja. Laita vaikka viestiä, jos kiinnostaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kroatiasta me ei tunnetakaan ketään, joten hyvä tietää, että sielläkin tarvittaessa apua löytyy. Laitamme tämän siis korvan taakse muistiin, kiitos <3

      Unkarissa me ollaankin juuri parhaillaan ja huomenna lähdemme. Meillä on täälläkin ystäviä, mutta emme joutuneet pulaan, joten ei ollut tarvetta kysellä apuja mihinkään. Tosin oli meidän majapaikan emäntäkin kovin avulias ja ystävällinen, joten varmasti olisi häneltäkin voinut apua pyytää, jos olisi tarvinnut :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit